lördag 4 juli 2009

Bäverkroken



Nu måste jag få berätta om något roligt. För en vecka sedan gick vi, dvs vår vän Mats, jag och alla våra gemensamma barn till pärlan Bäverkroken, ett fint gammalt boställe ca 3 km från Vallbo. Platsen består av en äng, en timrad stuga och ett par eldplatser, och runt Bäverkroken slingrar sig Fångån i en krok, därav namnet. Över ån kommer man antingen till fots över en hängbro, eller till häst vadandes.
Väl där kan man fika, låta hästarna beta och som vi gjorde förra veckan: bada i ån! Detta bad var nog det roligaste jag hittills varit med om i sommar! Vattnet var varmt och klart, och vi blev allihop djärvare och djärvare i våra utsvävningar i det ganska starkt strömmande vattnet. Vi gick uppströms, hoppade i vattnet och lät oss flyta med strömmen under hängbron och sedan vidare mot stranden gång på gång. Till slut blev vi så tuffa att vi hoppade från hängbron ned i vattnet och flöt iväg.
Tänka sig, gamla mamman Tova blev som barn på nytt och hängde med på alla upptåg i flera timmar! Vi lekte och lekte och DET VAR SÅ KUL!! Dessutom filmade vi våra bravader med mobilerna och hade kul efteråt också när vi tittade.
Sommaren är helt enkelt underbar just nu och måste bara upplevas, trots situationen med sjuklingarna i stallet.

1 kommentar:

M A Friman sa...

Låter underbart. Vi badar också mycket i strömmande vatten, flyter med i Hårkans ström. Det är superkul! Trevlig helg!