lördag 22 augusti 2009

Rolig ridtur


Igår hade vi en rolig ritur ned till Ridvadet med några gäster från Åre. Hästarna var pigga och glada, ryttarna var erfarna och vädret var behagligt. Något som också känns kul, är att jag börjar hitta knapparna på yrvädret Skuggalisa igen efter att vi inte alls haft nån ordning på gångarterna från början. Igår travade vi långa sträckor och hittade rund och fin galopp på sandstranden, till skillnad från tidigare då hon istället slog upp i tölt hela tiden eller rusade i galoppen.
Varje gång vi stannar i Ridvadet, börjar hästarna bete sig så himla roligt. För det första gäller det att du snabbt kommer dig av hästen, innan den liksom bara försvinner under dig och börjar rulla sig frenetiskt med sadel och dig själv uppå. Sedan gör du klokast i att koppla loss ena tygeln eller snabbt få på en grimma och därefter låta hästen gå runt lite som den vill, skrapa i sanden, rulla sig lite igen och gärna gå ut i vattnet och plaska och leka runt lite. Man riktigt ser hur de njuter och har roligt.
När vi fikat, och hästarna tiggt till sig hälften av mackorna och bullarna, sadlade vi på och red hemåt igen. Några av oss galopperade efter stranden och några i vattnet. Det var helt enkelt en underbar tur!!

2 kommentarer:

Sara sa...

åh!!! jag vill också!!! men den som väntar på ngt gott...Kul att det går bra m Skugga-Lisa!

M A Friman sa...

Åh, vad kul. Har ridit där en gång och det var så kul. Längtar ofta tillbaka dit. Fick ett leende på läpparna när jag läste ditt inlägg.