lördag 15 augusti 2009

Party i Valne




Nu har man varit och solat sig lite i strålglansen från en livs levande VM-guldmedaljör och en som kom till a-final i en prestigefylld gren i samma VM.
Inga mindre än Gudmundur Einarsson med hästen Sproti frá Svavarborg och Hjalti Gudmundsson med Reynir frá Holshusum, två som namnet antyder islänningar boendes i Jämtland, lyckades så bra på VM för islandshästar i Schweiz nyligen i grenarna stilpass (Gudmundur) och tölt T1 (Hjalti). Gudmundur, "Gummi" allmänt kallad, lyckades också knipa det prestigefyllda priset "Feather light" för sin föredömliga ridning.
Detta måste firas på hemmaplan!
Därför gjorde några av mina vänner inom Gneisti- lokalklubben i Jämtland en otroligt fin förberedelse för en fest på Karl-Orstorpet i Valne, ett fint gammalt torp med Western- saloon i skogen ovanför Gummis gård.
De bägge herrarna fick ingenting veta i förväg, utan lurades iväg av sina fruar som till slut band för ögonen på dem och förde in dem i saloonen till en knäpptyst skara på ca 100 gäster.
Döm om deras glädje och förvåning när bindlarna togs av och den mycket duktiga sångerska Gunnel Persson och hennes man Micke stämde upp med oss i "We are the champions".
Festen blev väldigt glad och uppsluppen. Världen är stor, men Jämtland, och särskilt antalet islandshästfrälsta medlemmar i Gneisti, är litet. De flesta som var på festen var gamla vänner och bekanta, och det blev ett väldigt kramande och hästpratande innan jag och Maria (en av mina kära stallhyresgäster) vände hemåt.
Ett kul avbrott i vardagens lunk!
Bilderna har jag lånat från Gummis och Maarit Frimans hemsida.

1 kommentar:

bronco sa...

Ja, iår måste vi ut och plocka kantareller ihop!