lördag 10 oktober 2009

Snögalopp


Inte för att jag vill skryta, men om någon hade haft en kamera framme idag när vi snögalopperade på stora åkern i Vallbo, så hade det blivit kanonbilder! Jag, som var ganska sur och stressad på morgonen för allt det där man jämt måste göra på lördagar, dvs städa och tvätta och andra tråkiga sysslor, kom på eftermiddagen hem med mungiporna upp till öronen från den ridturen.

Det var det härligaste jag gjort på länge!

Med mig på turen hade jag två tjejer som går på Hållands folkhögskola och som skall göra en slags praktik här. Bägge är vana ryttare, så det var kul och skönt att kunna slappna av och lita på att de klarade sig där bakom. De red på Maia och Skuggabaldur. Själv satt jag på världens bästa häst som syns på bilden ovan, presentation överflödig ;-).

Vi red omväxlande i trav och galopp i canter- tempo. Ibland snabbare och bland kortade vi tempot. Vi red stora, mjuka svängar eller gasade på rakt fram. Hästarna frustade, var glada och hur pigga som helst, men samtidigt lugna och lydiga. Det blev inga skengalopper i tävling rakt hemåt, utan mer friskt och avspänt. Solen gassade. HUR HÄRLIGT SOM HELST!!

Åkern är enorm till ytan och inbjuder till fantastisk träning så här när det kommit nysnö, synd bara att det är så kort tid man kan rida på den. På sommaren får man inte alls rida där för då växer gräset och på vintern är det för djup snö. Men nu kan man passa på att utnyttja tiden för att träna mjuka växlingar mellan trav och galopp i rund och fin form. Underbart!

Inga kommentarer: