onsdag 6 januari 2010

KALLT

Nu har kylan verkligen tagit ett grepp om oss här på Per-Olsgården. Igår kväll blev vi helt utan ström till ladugården och lillstugan, och den enda förklaringen måste vara att markkabeln från stora huset till stallet helt enkelt har gått sönder på något vis.
Nu är det provisoriska lösningar som gäller tills vi får hit elektrikern som inte är anträffbar eftersom det är helgdag. Vi har dragit en vanlig elkabel över gården och kopplat om så att vattnet inte fryser i stallet, och i morse lyckades jag faktiskt få igång hästarnas elvattenkopp! Alltid något att glädja sig åt.
Om det är som vi tror, så kommer elektrikern måsta dra en ny kabel över mark i vinter så att strömmen fungerar, sedan får vi gräva om i sommar.
I lillstugan är läget dystert. Värme får vi dit, men vattnet har frusit och vi har ännu inte lyckats få igång systemet. Fortsättning följer...
Ett annat problem som tornat upp sig är att vi förmodligen kommer få slut på ved i februari om det fortsätter vara så här kallt! Holger eldar för fullt hela dagarna och lagret krymper oroväckande snabbt...vi har ännu inte lyckats hitta någon vedförsäljare som har ved i lager, så är det någon som vet någon så hör gärna av er!!

Inga kommentarer: